Evenimente

CONGRESUL SOCIETĂȚII EUROPENE DE MICROSCOPIE, EMC2024

25-30 August 2024 - Copenhaga

 

A 17-a editie a Congresului European de Microscopie va avea loc in perioada 25 August - 30 August 2024 in capitala Danemarcei, Copenhaga. Congresul se va desfasura in Bella Center (Center Boulevard 5, 2300 Copenhaga) si va incepe in data de 25 August cu cateva workshop-uri si cu receptia de deschidere. Detaliile privind programul expozitiei si lista expozantilor pot fi gasite pe pagina de internet a evenimentului: https://emc2024.eu/.

 Comitetul Științific de Organizare al emc2024 este încântat să anunțe Programul Științific multi-disciplinar al congresului, organizat pe patru domenii: Microscopie Optică, Microscopie Electronică, Științele Vieții si Științe Fizice. Programul Științific este disponibil accesând link-urile de mai jos:

De asemenea, Congresul găzduiește și cea mai mare expoziție din acest domeniu de pe continent, la care vor participa peste 100 de expozanți, de la mici companii start-up până la giganții industriei. Expoziția emc2020 oferă și o varietate de workshop-uri. 

Detalii pe pagina conferinței.


CONCURSUL DE LUCRĂRI ȘTIINȚIFICE
„MIRCEA STOIAN” - a-II-a Ediț
ie (2019)

Concursul de lucrări științifice MIRCEA STOIAN premiază rezultatele cercetătorilor români din diverse domenii ale cercetării (fizică, chimie, știința materialelor, științele vieții etc.) obținute prin utilizarea tehnicilor de microscopie electronică și publicate în jurnale de prestigiu.

Se urmăreşte dezvoltarea cercetării autohtone prin încurajarea implicării în colective internaţionale şi în programe de finanţare europeană, precum şi validarea rezultatelor prin utilizarea tehnicilor complementare de caracterizare. De asemenea, este apreciată iniţiativa ştiinţifică, în speranţa că publicarea rezultatelor preliminare va servi ca experienţă similară, valorificată ulterior într-un amplu proiect de cercetare.

Competiţia este organizată de:

  • Societatea de Microscopie Electronică din România (SMER)
  • Thermo Fisher Scientific
  • Ronexprim SRL

şi se adresează tuturor utilizatorilor de microscoape electronice indiferent de producătorul echipamentului.

Detalii despre condițiile de participare și înscrierea lucrărilor, aici.


Conferința internațională Electron Microscopy of Nanostructures, ELMINA 2018,

27-29 August 2018 - Belgrad

În zilele de 27 - 29 August 2018 va avea loc la Belgrad, în Serbia, conferința internațională Electron Microscopy of Nanostructures, ELMINA 2018. Conferința se va axa pe metode din microscopia electronică aplicate în nanoștiință și nanotehnologie (fizică, chimie, știința materialelor, științele vieții).

Detalii pe website-ul conferinței: http://elmina.tmf.bg.ac.rs/


Lecție invitată "Advanced TEM techniques: 3D and operando views of the materials at the nanoscale"

10 Noiembrie - Sala de Seminar a INCDFM, București-Măgurele

Vă invităm să participați la lecția invitată “Advanced TEM techniques: 3D and operando views of the materials at the nanoscale” care va fi prezentată de Prof. Ovidiu ERSEN de la Universitatea din Strasbourg, Institutul de Fizica și Chimia Materialelor (IPCMS) în ziua de joi 10 noiembrie, ora 10:30, în Sala de Seminar a Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor (INCDFM), București-Măgurele.

Rezumatul lecției este prezentat în fișierul atașat.


Seminar "Cele mai noi progrese în microscopia electronică" - EDIȚIA 2016

19 Octombrie 2016 - Clădirea CAMPUS, Universitatea POLITEHNICA, București

 

RONEXPRIM SRL, Agenție și Service Exclusiv pentru FEI Company, are deosebita plăcere de a vă invita la seminarul organizat cu sprijinul Societății de Microscopie Electronică din România: "CELE MAI NOI PROGRESE ÎN MICROSCOPIA ELECTRONICĂ"-ediția 2016. 

În cadrul acestui seminar, experții FEI vă vor oferi o introducere în microscopia electronică, urmată de o prezentare a celor mai avansate tehnologii de investigare cu fascicul de electroni.

Seminarul include o sesiune dedicată pentru întrebări și răspunsuri.

Participarea la acest seminar este gratuită.

Detaliile privind programul seminarului sunt prezentate în fișierul atașat.


 CONCURSUL DE LUCRĂRI ȘTIINȚIFICE
„MIRCEA STOIAN” - Ia Ediț
ie (2016)

 

Concursul de lucrări științifice „ MIRCEA STOIAN” 2016 este dedicat recunoașterii și premierii rezultatelor semnificative ale cercetărilor din diverse domenii ale științei, i.e. fizică, chimie, științele vieții, știința materialelor, obținute prin utilizarea tehnicilor de microscopie electronică (indiferent de producătorul echipamentului utilizat) și publicate în reviste interne și internaționale de prestigiu.

Concursul se organizează pe baza acordurilor de colaborare dintre:

- Ronexprim, București
- FEI Company, Olanda
- Societatea de Microscopie Electronică din România.

Detalii despre condițiile de participare și înscrierea lucrărilor, aici.